HTML

Az atomenergia esélye a XXI. században

Nemzetközi konferenciát szervez az Energia Klub április 23-án szerdán, Budapesten, a nukleáris energia egyre több országban felismert és szinte megoldhatatlan problémát okozó árnyoldalairól.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az atomenergia esélye

2008.04.23. 10:08 salamon

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kor, amelyben olyan csodálatos dolgok történtek, hogy az ember már követni sem tudta a változásokat. Ezt a kort el is nevezték "rohanó világunknak". Rohanó világunkban óriási energiaigényre volt szükség, ezért az emberek mindenből elkezdtek energiát késziteni, és miközben már az utolsó fákból is gyújtós csináltak, felfedeztek valamit, ami nem volt sem büdös, sem füstöt nem csinál, és nagyobb rombolással sem járt együtt.

A nukleáris energiáról van szó, amely, ha Asimovnak hinni lehet, még évezredek múlva is az egyik legfontosabb energiaforrás lesz. Igaz, hogy eközben a föld elpusztul, pontosabban lakhatatlanná válik, de erről a robotok tehetnek majd, nem mi. Mindezt csak azért tartottam fontosnak elöljáróban tisztázni, hogy ne vádoljanak elfogultsággal.
 
Az Energia Klub a csernobili nukleáris katasztrófa 22. évfordulójára időzitve arra tesz kisérletet, hogy eloszlassa a homályt, amely a nukleáris energia felhasználása közül kialakult.

Veszélyes? Ártalmatlan? Olcsó? Drága?
 

1 komment

süti beállítások módosítása